Puhummeko samaa rakkauden kieltä?
Kaikki kaipaavat erilaisia asioita ihmissuhteiltaan ja kumppaneiltaan. Ilmaisemme toiveitamme ja tunteitamme usein käyttämällä yhtä tai useampaa viidestä rakkauden kielestä. Tutustumalla niihin voit oppia ymmärtämään paremmin, mikä on tärkeää sinulle ja mikä kumppanillesi.
Ulkopuolelta katsottuna Suomi on onnellisten parisuhteiden luvattu maa. Itse asiassa peräti neljä viidestä suomalaisesta on tyytyväinen nykyiseen parisuhteeseensa. Olemme myös hyviä kertomaan sen avoimesti kumppaneillemme.
Kuten ehkä jo tiedätkin, viisi rakkauden kieltä ovat sanojen kieli, laatuajan kieli, kosketuksen kieli, tekojen kieli ja lahjojen kieli.
Mutta mitä rakkauden kielistä käytämme eniten?
Ilmaisemme rakkautta eri tavoin
Suomalaisista parisuhteessa elävistä peräti 24 prosenttia sanoo kumppanilleen "rakastan sinua" joka päivä. Mutta näiden kolmen pienen sanan lisäksi on myös paljon muita tapoja ilmaista rakkautta.
Sindexin mukaan suomalaisten keskuudessa vallitsee laaja yksimielisyys siitä, mitkä kolme rakkauden kieltä ovat meille tärkeimpiä.
Fyysinen kosketus, kauniit sanat ja laatuaika ovat suosituimpia tapoja ilmaista tunteita.
Kosketus on suora ja helposti ymmärrettävä tapa osoittaa rakkautta. Lämmin halaus, hellä suudelma ja rakastava hipaisu voivat kertoa paljon. Kehomme ikään kuin puhuvat keskenään erityistä rakkauden kieltä, joka tuo meidät lähemmäksi toisiamme.
Sanojen kieli pitää sisällään monenlaisia ilmaisutapoja. Vaikka voisi kuvitella, että siihen kuuluvat nimenomaan loputtomat hempeät lemmenluritukset, korkealentoiset rakkauden julistukset ja ylistävät adjektiivit, sen sanasto pitää sisällään myös vähemmän hienostuneita ilmaisuja, joiden viesti on kuitenkin aivan yhtä tärkeä. Joskus merkitykset sanojen takana paljastuvat vasta tutustuessasi kumppaniisi paremmin.
Laatuajassa on kyse läsnäolosta ja siitä, että kuuntelemme toisiamme aidosti. Varaamalla aikaa yhdessäololle ilman häiriöitä ja keskittymällä nauttimaan toistemme seurasta rakennamme samalla siltoja ja luomme arvokkaita muistoja.
Vaikka otammekin kukkakimput ja pienet palvelukset kiitollisina vastaan, ne eivät raivaa suoraa tietä suomalaisten sydämiin.
Kosketa minua
Sindexin mukaan fyysinen kosketus on se rakkauden kieli, jota suurin osa suomalaisista puhuu mieluiten. Itse asiassa yhdeksän kymmenestä suomalaisesta uskoo, että fyysinen läheisyys on ratkaisevan tärkeää toimivalle parisuhteelle. Se koetaan itse asiassa niin tärkeänä, että jos emme saa nauttia intiimistä kanssakäymisestä kumppanimme kanssa pitkään aikaan, huomaamme läheisyyden puutteen aiheuttavan monenlaisia kielteisiä vaikutuksia.
Läheisyydessä on kyse syvän ja merkityksellisen yhteyden luomisesta. Rakkauden fyysiset ilmaisut kiireisen arjen keskellä ovat selviä merkkejä siitä, että kuulumme edelleen toisillemme.
Läheisyyden ja kosketuksen puute voi vaikuttaa meihin kielteisesti, varsinkin jos intiimien hetkien välillä on pitkä aika. Se voi johtaa etäisyyden, yksinäisyyden tai turhautumisen tunteisiin. Siksi on tärkeää asettaa intiimielämä etusijalle parisuhteessa ja löytää keinoja säilyttää ainakin jonkinlainen fyysinen yhteys.
Kosketuksen kieleen sisältyy monenlaisia vivahteita ja variaatioita. Siihen kuuluvat erilaiset eleet, kuten hyväilyt, suukot, halaukset, hieronta ja kädestä pitäminen sekä seksuaalinen kanssakäyminen ja vain toisen lähellä oleminen.
On tärkeää muistaa, että eri ihmisillä on erilaisia mieltymyksiä – jopa saman rakkauden kielen sisällä. Avoin kommunikaatio ja toinen toisensa toiveiden ja rajojen kunnioittaminen ovat ratkaisevia tekijöitä tyydyttävän ja antoisan fyysisen läheisyyden kokemuksen luomisessa parisuhteessa.
Psst! Kaipaatko hauskaa, erilaista ja hellää tapaa käynnistää keskustelu? Olemme kehittäneet Let's Talk About Sex – The Game -korttipelin, joka sisältää 52 kysymystä läheisyydestä ja seksistä.
Tietoa tutkimuksesta: Sindex by Sinful
Sindex by Sinful perustuu Sinfulin myyntitietoihin ja kansainväliseen tutkimukseen, jonka Cint on suorittanut Sinfulin toimeksiannosta. Väestötutkimus toteutettiin Suomessa, Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa, Ranskassa ja Isossa-Britanniassa, ja siihen osallistui yhteensä 2 000 henkilöä kustakin maasta.
Tiedot kerättiin 17.5–8.6.2022.
Lue lisää Sindex by Sinful -sivustolla, missä paljastamme uusia jännittäviä tutkimustuloksia kolmen kuukauden välein (vuoteen 2023 asti).